Drage učenke in učenci, spoštovani starši, lepo pozdravljeni pred začetkom
novega šolskega leta na novi šoli OŠ Janeza Puharja Kranj – Center.
Posredujemo vam uvodne informacije, ki jih bomo sproti dopolnjevali in osveževali glede na trenutno epidemiološko situacijo.
Glede na trenutno veljavne ukrepe za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 se bo šolsko delo prilagodilo. Navodila omogočajo izvajanje t. i. modela B. Pouk bomo izvajali v živo ob upoštevanju vseh higienskih in preventivnih ukrepov, ki jih ta model priporoča in zahteva.
Starše prosimo, da v šolo prihajajo le zdravi učenci.
NAVODILO ZA PRVI ŠOLSKI DAN

 1. RAZRED
  Na prvi šolski dan bomo prvošolce na šoli Center in na PŠ Primskovo sprejeli pred šolo ob 10. uri.
  Učiteljice bodo za otroke pripravile program v učilnicah. Starši svoje otroke prevzamete ob 11.00, prav tako pred šolo. Starše prosimo, da se v času, ko boste čakali na otroke, ne zadržujete v prostorih šole.
 2. 1. šolski dan za učence 1. razreda ne bomo organizirali jutranjega varstva, kosila in podaljšanega bivanja. Učenci naj imajo s seboj samo šolske copate.
  PRVI ŠOLSKI DAN ZA UČENCE 2. DO 9. RAZRED
  S poukom začnemo v sredo, 1. 9. 2021, ob 8.20. Učenci bodo imeli prvi dve uri pouk z razredničarko oz. razrednikom, sicer pa pouk po urniku, vključno z izbirnimi predmeti. Učenci naj imajo s seboj šolske copate in potrebščine za pouk po urniku.
  Avtobusi bodo od 1. 9. 2021 vozili po voznem redu.
 3. RAZRED
  Ob 8.20 vas vaše razredničarke pričakajo pred vhodom v šolo iz Gregorčičeve ulice in vas pospremijo v vaše učilnice. Učenci bodo imeli prvi dve uri pouk z razredničarko oz. razrednikom, sicer pa pouk po urniku, vključno z izbirnimi predmeti. Učenci naj
  imajo s seboj šolske copate in potrebščine za pouk po urniku.

  Odhodi iz podaljšanega bivanja
  Starše prosimo, da otrokom prvi šolski dan v beležko zapišejo, ob kateri uri in na kakšen način (sam, z avtobusom, v spremstvu osebe, starejše od 10 let – navedite ime in priimek) odhajajo domov.
  Želimo vam uspešen začetek novega šolskega leta in vas hkrati pozivamo, da v največji možni meri upoštevate priporočila NIJZ. Tako bomo vsi skupaj poskrbeli za naše zdravje ter nemoten začetek šolskega dela.

V Kranju, 27. 8. 2021

Klemen Markelj,
v. d. ravnatelja