V četrtek, 23 .3. 2023, smo se v veliki avli MO Kranj zbrali predstavniki šol in mentorji iz naše in iz okoliških občin na medobčinskem otroškem parlamentu. Pokrovitelj dogodka je bil kranjski župan Matjaž Rakovec.

Za izbor tem, o katerih se učenci vsako leto pogovarjajo, skrbi Zveza prijateljev mladine, ki organizira tudi vseslovenski otroški parlament. Letošnja tema je duševno zdravje otrok in mladih. O temi smo na naši šoli razpravljali na sejah šolskega parlamenta s predstavniki vseh razredov predmetne stopnje in se tako pripravljali na medobčinsko srečanje.

Z naše šole so se medobčinskega parlamenta udeležili nekateri predstavniki osmih in devetih razredov: Neža Kanc, Maj Stanjko, Andrej Herakovič, Brita Bajt, Bine Praček, Pavla Kogovšek, Jaša Luštrik in Maja Bulovec Ganzitti.

Andrej in Jaša sta poskrbela za uvodno glasbeno točko in tako slavnostno otvorila srečanje. Potekalo je v sklopu treh delavnic z naslovi Moji viri moči, Vpliv okolja na moje duševno zdravje ter Spremembe za krepitev mojega razvoja.

Učenci so podali svoje mnenje in o temah razpravljali. Na koncu so še določili predstavnike, ki jih bodo zastopali v Ljubljani na vseslovenskem otroškem parlamentu.

Dan je bil prijeten in dobro je vedeti, da se o temah, ki jih zadevajo, mladi tako resno pogovarjajo.

Mentorica Andreja Molan