V sredo, 11. 5., so devetošolci povabili osmošolce v telovadnico, kjer so pripravili predajo šolskega ključa. Veliki leseni šolski ključ – simbol »glavnih« na šoli – je bil letošnje šolsko leto ponosno razstavljen v vitrini omare 9. č razreda, saj so ga lani pridobili med takratnimi osmimi razredi. Zato je bila dolžnost č-jevcev, da organizirajo letošnjo predajo.

Za ključ so tekmovali predstavniki treh osmih razredov – 8. č, d in e. Preizkušnje so bile intelektualne, umetniške in fizične. Zabavna vprašanja iz šolskega življenja, risanje z usti in premagovanje ovir s šolsko torbo na rami so poskrbeli za salve smeha. Simpatična voditelja, Nina Grubič Juhant in Matic Černilec Narandža, sta uspešno vodila prireditev, komisija devetošolcev (zahvala za pomoč gre tudi učencem 9. d razreda) je presojala o točkovanju, osmošolci pa glasno navijali in pomagali svojim predstavnikom.

V napetem boju, kjer do konca nismo vedeli, kdo bo zmagovalec, so ključ osvojili učenci 8. e razreda.

Uradna predaja ključa učencev 9. č razreda predstavnikom 8. e se bo zgodila 15. junija na valeti, ko bodo devetošolci slovesno zapustili našo šolo.

vodja predaje Andreja Molan