V sredo, 6. 4. 2022, so se učenci 1. a odpravili na IZLET PRESENEČENJA.

Okrog 10. ure smo se z mestnim avtobusom odpeljali z avtobusne postaje Vodovodni stolp. Na sedežih so učenci in učenke mirno sedeli, skozi okna pa opazovali okolico in ugibali, kam jih pelje pot. Avtobus je ustavil na avtobusni postaji Grad Brdo. Od tu naprej smo se peš sprehodili do Parka Brdo. Na recepciji parka so nas sprejeli organizatorji in nas usmerili naprej.

Na ploščadi Kongresnega centra Brdo so nas čakali policisti, ki so nam predstavili svoj poklic. Ogledali smo si policijski kombi in motor ter njihovo opremo, ki jo potrebujejo pri svojem delu. Predstavili so se nam policisti Specialne enote, policisti varnostniki, avtocestni policisti, pripadniki posebne policijske enote ter kriminalisti. Spoznali smo tudi dva policijska konja in nekaj policijskih psov, ki so izurjeni za iskanje prepovedanih substanc.

Vsem nam bo najbolj ostal v spominu ogled policijskega helikopterja, v katerega smo lahko vstopili in si ogledali njegovo notranjost. V zaključku ogleda je nad nami zaokrožil še en helikopter, iz katerega nam je skozi odprta helikopterska vrata mahal policist.

V današnjem dnevu smo zelo uživali, saj smo spoznali veliko zanimivih policijskih vozil in izvedeli veliko novega. Želimo si, da bi se še kdaj odpeljali na kakšen podoben izlet.


Zapisala: Nastja Hartman, razredničarka 1. a