Nešteto pridnih rokic naših učenk in učencev od prvega do sedmega razreda z OŠ Center in PŠ Primskovo je v prazničnem decembrskem času sodelovalo pri mednarodnem projektu »Holiday Card Exchange«. V okviru tega projekta si šole izmenjujemo božično-novoletne voščilnice. Učenci so ustvarjali čudovite voščilnice, risali praznične risbice, izdelali majhne Božičke ter napisali kratka voščila v angleškem in slovenskem jeziku ter dodali lepe želje. Med njimi se najde tudi kakšno daljše besedilo, celo v kitajščini.

Ko je bilo vse zbrano, smo pripravili ovojnice in jih uspeli pravočasno odposlati partnerskim šolam, s katerimi letos sodelujemo. Države, ki bodo dobile našo pošto in voščilnice, so: Poljska, Turčija, Belorusija, Tajska ter Osnovna šola v Novem mestu.

Zaradi epidemije pošta še vedno ne potuje povsod, zato smo morali naše voščilnice na Tajsko poslati kar preko elektronske pošte.

Na osnovni šoli v Belorusiji so bili že pridni in nam svoja voščila poslali že v začetku decembra. Radovedno smo si jih že ogledali in z užitkom prebrali njihova voščila.

zapisala koordinatorka projekta Darja Mur­­

Nekaj utrinkov: